Çox şokolad yemək mədə xərçəngi riskini artırır. Modern.az saytı xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, həzm sistemi xəstəliklərini araşdıran mütəxəssislər çox şokolad və duzun mədə xərcəngi riskini artırdığını ortaya çıxarıb.
Mütəxəsislər dünyada mədə xərçənginin ağciyər xərçəngindən sonra ikinci yerdə olduğunu bildirib. Xərçəng xəstəliyindən əziyyət çəkən hər 10 nəfərdən biri mədə xərcəngi xəstəsidir. Ancaq bu rəqəm ayrı – ayrı ölkələrə görə dəyişir. Məsələn, Yaponiya və Latın Amerkasında sözegedən xəstəliyə daha cox rast gəlinir.
Həkmlər bu xəstəliyin yaranmasında qidalanmanın və həyat tərzinin önəmli rol oynadığını bidirir. Şokolad və duz da bu qidalar sırasındadır.