Modern.az

Çox şokalad yemək mədə xərçəngi riskini artırır

Çox şokalad yemək mədə xərçəngi riskini artırır

İqtisadiyyat

18 Noyabr 2010, 11:20

Çox şokolad yemək mədə xərçəngi riskini artırır. Modern.az saytı xarici mətbuata istinadən  xəbər verir ki, həzm sistemi xəstəliklərini araşdıran mütəxəssislər çox  şokolad və duzun mədə  xərcəngi riskini artırdığını ortaya çıxarıb.

Mütəxəsislər dünyada mədə xərçənginin ağciyər xərçəngindən sonra ikinci yerdə olduğunu bildirib. Xərçəng xəstəliyindən əziyyət çəkən hər 10 nəfərdən biri mədə xərcəngi xəstəsidir. Ancaq bu rəqəm ayrı – ayrı ölkələrə görə dəyişir. Məsələn, Yaponiya və Latın Amerkasında sözegedən xəstəliyə daha cox rast gəlinir.

Həkmlər bu xəstəliyin yaranmasında qidalanmanın və həyat tərzinin önəmli rol oynadığını bidirir. Şokolad və duz da bu  qidalar sırasındadır. 

 

Telegram
Hadisələri anında izləyin!
Keçid et
Ukraynadan Rusiyaya ardıcıl zərbələr: Vəziyyət kritikdir