Modern.az

Qoz yeməyin FAYDALARI: “Xərçəng, diabet, insult riski azalır”

Qoz yeməyin FAYDALARI: “Xərçəng, diabet, insult riski azalır”

5 Dekabr 2016, 15:02

Gündə bir ovuc qoz yemək insanlarda xərçəng və ürək-damar xəstəliklərinin yaranma riskini azaldır.

 Modern.az xəbər verir ki, BMC Medicine jurnalının məlumatına görə araşdırmanı London imperiya kolleci aparıb.

 

Ayrı-ayrılıqda 29 araşdırma zamanı 800 mindən artıq insan arasında təcrübə keçib. Müntəzəm olaraq qoz yeyən insanlarda ürək infarktları 30%, vaxtından öncə ölüm halları 22% və xərçəng xəstəliyi 15% daha az rast gəlinir. Qız yeyən insanlarda diabetə yoluxma halları 40%, respirator xəstəliklərdən ölmə ehtimalı isə 2 dəfə azdır.

Hesab olunur ki, qozun tərkibindəki maddələr qanda xolesterinin miqdarını azaldır. Araxis insulta qarşı, fındıq isə xərçəngə qarşı ən effektli vasitələr sayılır.

 

Vüqar İSMAYILOV

Sizə yeni x var
Keçid et
Deputatlar Rusiyaya getməyəcək - Zelenskinin bunkeri vuruldu