Modern.az

Kafe-restoranlarda koronavirusdan qorunma qaydaları MÜƏYYƏNLƏŞDİ

Kafe-restoranlarda koronavirusdan qorunma qaydaları MÜƏYYƏNLƏŞDİ

Aktual

14 May 2020, 15:37

“Tibi Ərazi Bölmələrini İdarəetmə Birliyi”nin (TƏBİB)  “İctimai iaşə müəssisələrində koronavirus infeksiyasının profilaktikasına dair metodiki göstərişlər əsasında qaydalar hazırlayıb.

 

TƏBİB-dən Modern.az-a verilən məlumata görə, bu qaydalara riayət etməklə, məsuliyyətli vətəndaş olaraq özümüzü və ətrafdakıları COVID-19 infeksiyasından qoruya bilərik:

 

  1. 1.Yemək hazırlanarkən bişirilmə temperaturuna riayət edilməli, lazımi temperatur dərəcəsinə qədər bişirilməmiş yeməklərlə qidalanmadan qaçınılmalıdır.

 

  1. 2.Müəssisə birdəfəlik istifadə üçün salfetlərlə təmin edilməlidir.

 

  1. 3.Mətbəxdə, heyət otaqlarında sanitar qovşaqlarda və xidmət zallarında mütəmadi dezinfeksiya işləri aparılmalıdır.

 

  1. 4.Qida qəbulu zallarında ara məsafəsi eyni masa arxasında 1 metrdən az, masalar arası məsafələr 2 metrdən az olmamalıdır.

 

 

Instagram
Gündəmdən xəbəriniz olsun!
Keçid et
Düşmənçiliyin son həddi- Təbrizdə erməni konsulluğu açılır